ماکروفر یکی از دستگاه‎هایی است که بسیاری از زوج‎های جوان به دنبال خرید آن هستند و این دستگاه

مایکروفربی‎نظیر با امکاناتی که به همراه می‎آورد باعث ساده‎سازی آشپزی می‎شود. ما قصد داریم راهنمای خریدی برای ماکروفر در اختیار شما قرار دهیم.

امروزه، با پیشرفت فناوری مایکروفرها قابلیت‌های متنوعی پیدا کرده‌اند که اطلاع از انواع و ویژگی‌های آن‌ها می‌تواند هنگام خرید آن‌ها بسیار تعیین‌کننده باشد.

شاید سال‌ها پیش تعداد لوازم برقی موجود در آشپزخانه به زحمت به سه مورد می‌رسید؛ اما امروزه، بیشتر آشپزخانه‌ها لوازم برقی متعدد و متنوعی را در خود جای داده‌اند که علاوه بر مدرن جلوه دادن دکوراسیون منزل، نقش به‌سزایی در سهولت امور آشپزخانه ایفا می‌کنند.
یکی از لوازم برقی که می‌تواند در بخش آشپزی بسیار کاربردی واقع شود، فِر مایکروویو یا مایکروفر است. این وسیله که امروزه انواع فراوانی دارد، با وجود اندازه‌ی نه چندان بزرگ، می‌تواند به راحتی از پس کارهای بزرگی بر بیاید. از طبخ سریع انواع غذا گرفته، تا یخ‌زدایی، پخت پاپ‌کورن و کیک.

اسامی ابداعی برای فری که با فناوری مایکروویو کار می‌کند زیاد هستند. مایکروویو، مایکروفر، ماکروفر، سولاردام و اصطلاحات دیگری که با تعاریف مختلف به وجود آمده‌اند و در واقع همه به همان فری اشاره دارند که از امواج با طول موج کوتاه و فرکانس بالا برای طبخ غذا استفاده می‌کند و تعدادی فناوری افزوده‌ی دیگر در آن به کار رفته است. از این بین شاید مایکروفِر را بتوان بهترین معادل دانست چرا که از ترکیب دو لغت مایکروویو و فِر ساخته شده است.
فواید استفاده از مایکروفر

مایکروفر

طبخ غذا با مایکروفر بدین معنی است که امواج رادیویی با طول موج کوتاه و بسامد بالا مولکول‌ها غذا را چیزی در حدود ۲/۴۵ میلیارد بار در دقیقه به حرکت در می‌آورند و این لرزش سبب به وجود آمدن حرارت ناشی از اصطکاک می‌شود. مایکروفرها به کمک حرارت ناشی از اصطکاک غذا را به سرعت پخت می‌کنند. تعدادی از فواید استفاده از مایکروفر به شرح زیر است.

    پخت سریع: آشپزی با مایکروفر سریع‌تر از هر روش پخت و پز دیگر مانند گاز یا اجاق الکتریکی است.
    حفظ ارزش غذایی: غذای پخته شده با مایکروفر از ارزش غذایی بالاتری نسبت به غذای پخته شده با روش‌های سنتی برخوردار است و کمتر مواد مغذی خود را از دست می‌دهد.
    آشپزخانه‌ی خنک‌تر: در صورت استفاده از مایکروفر، درجه حرارت آشپزخانه‌ بالا نخواهد رفت؛ چرا که در این روش خبری از شعله‌ی آتش نیست و حتی ظرف و ظروف آشپزی شما نیز همانند پخت‌و‌پز با اجاق داغ نخواهند شد.
    ایمنی: آشپزی با مایکروفر به دلیل عدم استفاده از آتش به خودی خود ایمن است. علاوه بر این، جهت اطمینان خاطر، مایکروفرها معمولا به چندین سیستم امنیتی مختلف نیز مجهز هستند تا در صورت پخت بیش از حد غذا، با قطع خودکار عملیات پخت‌و‌پز مانع از آتش‌گیری آن شوند.
    نظافت: تمیز کردن داخل مایکروفر به سادگی کشیدن یک دستمال است؛ البته در برخی موارد نیاز به استفاده از مواد شست‌و‌شوی مخصوص مایکروفر برای حذف مواد چسبیده به بدنه‌ی آن است.

فر گازی، فر برقی یا مایکروفر

دلیل مقایسه‌ی این نوع فرها این است که این سه دستگاه با وجود داشتن شکل و شمایلی مشابه، عملکرد نسبتا متفاوتی دارند و خریداران باید بدانند دقیقا کدام مدل مناسب با مصرف و بودجه‌ی آن‌ها است.
فر برقی

فر برقی

فرهای برقی محفظه‌های بسته‌ای هستند که در بالا و پایین این محفظه المنت به کار رفته است. جریان برق وارد المنت‌ها شده و محفظه‌ی بسته‌ی فر گرم می‌شود و از این طریق پخت غذا انجام می‌گیرد. ترموستات داخل فر دمای محفظه را اندازه می‌گیرد و جریان برق المنت‌ها را تنظیم می‌کند. برای توزیع واحد گرما، برخی فرها دارای فن‌هایی هستند که گرما را به سرتاسر محفظه‌ی فر و غذای داخل آن می‌رسانند. این امکان که کانوکشن (Convection) نام دارد باعث بهینه‌تر شدن عملکرد فر و توزیع یکسان حرارت می‌شود.

توان یک فر برقی معمولی هزار تا دوهزار وات است؛ اما دستگاه معمولا از تمام توان خود هنگام طبخ غذا استفاده نمی‌کند. بلکه، مصرف برق آن بستگی به دمایی دارد که برای ترموستات تعیین می‌کنید. طبیعتا اندازه‌ی محفظه‌ی دستگاه نیز در میزان مصرف انرژی تأثیرگذار است و فر بزرگتر برق بیشتری مصرف می‌کند تا دمای محفظه را به میزان تعیین شده رسانده و در آن درجه حرارت نگه دارد. اکثر نکات مثبتی که برای مایکروفرها ذکر شد در خصوص فرهای برقی نیز صدق می‌کند؛ اما مصرف برق این فرها نسبت به مایکروفر بالاتر بوده و از امکانات کمتری برخوردار هستند. طبیعتا قیمت این محصولات از مایکروفرها پایین‌تر است؛ اما مصرف بالای برق و کارایی و سرعت کمتر نسبت به مایکروفرها باعث شده است فرهای برقی مانند مایکروفرها محبوبیت و رواج نداشته باشند.
فر گازی

فر گازی

این نوع فر مقرون‌ به صرفه‌ترین نوع فر است؛ فرهای گازی به گاز شهری وصل می‌شوند و معمولا برای روشنایی لامپ داخل فر و مواردی دیگر یک سیم برق نیز در نظر گرفته می‌شود. پخت و پز در این فرها به سرعت دو مدل قبل نیست و کنترل دقیق دمای داخل فر چندان ممکن نیست؛ اما محیط پخت به اصطلاح مرطوب است و این ویژگی باعث می‌شود غذای شما خشک نشود و ضمن پخته شدن آبدار باقی بماند؛ البته این مورد زمان پخت غذاهایی مانند کیک باعث افت کیفیت کار خواهد شد. فرهای گازی معمولا عمر بیشتری دارند و تعمیر آن‌ها نیز ساده‌تر است؛ چرا که اساسا از تعداد قطعات کمتری ساخته شده‌اند؛ اما به دلیل استفاده‌ی همزمان از برق و گاز ایمنی این دستگاه‌ها چندان مطلوب نیست و در صورت نشت گاز ممکن است خسارات جبران ناپذیری به جای بگذارد.

در نهایت، میزان بیشینه‌ی حرارتی که می‌توان در فرهای گازی داشت به اندازه‌ی فرهای برقی و مایکروفر نیست‌؛ اما محفظه‌ی این دستگاه‌ها بزرگ‌تر از دو مدل دیگر است؛ البته همین موضوع باعث دشواری نظافت آن‌ها نیز می‌شود.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت میکروفر ال جی 

مایکروفر سامسونگ


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها