امروزه در اکثری از منزل ها و رستوران ها , پختن و گرم کردن طعام با دستگاه های مایکروفر که زیاد معمولی و سرعت بالا انجام می شود , جایگزین روش های پخت سنتی شده‌است , با این حال , ایمنی پخت خوراک

قیمت مایکروفردر مایکروفر مدام مورد مشاجره بوده است . اشعه های مایکروویو , موج رادیویی با فرکانس دوچندان بالا ( 2450 MHz ) است که در مسیر بی واسطه جنبش می نماید . ظروف فی , اشعه های مایکروویو را کاملا منعکس می نماید اما ظروف پلاستیکی و شیشه ای این اشعه ها را از خویش عبور میدهد . خوراک , انرژی اشعه مایکروویو را به خویش جذب می نماید , بعد مولکول های آب مو جود در آن , با گاز به تحرک و لرزش در می‌آید که‌این لرزش گرما ساخت می نماید و منجر پخت طعام می شود .
تاثیر مایکروفر بر کیفیت طعام :
از آن جا که زمان مواجهه طعام با آب و دمای بالا در مایکروفر در مقایسه با روش های پخت معمولی کمتر است , از دست دهی ویتامین ها و مینرال ها هم در آن کمتر است . مخصوصا ویتامین های محلول در آب نیز زیرا ویتامین C و B1 که به حرارت زیاد با اهمیت است , در مایکروفر بیشتر نگهداری می شود . مایکروفر این برتری را نسبت به جوشاندن دارااست که نشت ویتامین ها به باطن آب پخت را به دست کم میرساند و از این حیث مشابه به بخارپز کردن است .
به کارگیری درست از مایکروفر :
غذایی که در مایکروفر پخته می شود , احتمال دارد به صورت یکنواخت حرارت نبیند و در نصیب هایی از خوراک که عالی حرارت ندیده است , میکروارگانیزم های زیان آور باقی بماند . اینکه حرارت تا چه میزان به داخل طعام رخنه می نماید به ضخامت تکه های خوراک , میزان رطوبت و مخلوط طعام وابسته است . خوبتر است در پخت با مایکروفر خوراک به تکه های کوچک تقسیم شود . به طور معمول تولیدکنندگان مایکروفر درآن از صفحه گردان و فن های هم زن استفاده می کنند. توصیه می شود در فواصل پخت، غذا دو تا سه بار هم زده شود. غذایی که از فریزر خارج می شود قبل از قرار دادن در مایکروفر باید به طور کامل از حالت یخ زدگی خارج شود، زیرا آب، بسیار راحت تر از یخ، اشعه مایکروویو را به خود جذب می کند، بنابراین اگرقسمت هایی از غذا هنوز یخ زده باشد، حرارت به طور یکنواخت به غذا نمی ر سد و میکروارگانیزم های مضردر آن باقی می ماند. البته مزیت مایکروفر این است که غذا با خارج شدن از فریزر و آب شدن یخ آن، می تواند سریع پخته و سرو شود، بدون این که برای مدت طولانی در محدوده خطر حرارت یعنی 4 تا 60 درجه که دمای رشد میکروب هاست، قرارگیرد.
ظروف مورد استفاده در مایکروفر:
فقط از ظروفی که مخصوص مایکروفر است باید در این دستگاه استفاده شود. ظروف پلاستیکی معمولی برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست زیرا با حرارت بالای مایکروفر، ساختار شیمیایی این ظروف تغییر می کند و مواد سمی وارد غذا می شود.
برای گرم کردن غذاهای چرب، ظروف شیشه ای به پلاستیکی ارجحیت دارد. ظروف فی یا دارای روکش فی و نیز فویل های آلومینیومی برای استفاده مایکروفر مناسب نیست زیرا اشعه های مایکروفر را منعکس می کند و ممکن است به خود دستگاه نیز آسیب برساند. ظروفی که همراه غذا در مایکروفر گرم می شود برای استفاده در این دستگاه نامناسب است ولی ظروفی که سرد باقی می ماند برای این منظور مناسب تر است. برای آزمایش ظرف شیشه ای مناسب برای مایکروفر، می توان ظرف موردنظر را برای یک دقیقه در آن قرار داد، اگر گرم شد برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست، اگر ولرم شد برای دوباره گرم کردن غذا مناسب است واگر سرد ماند برای پختن غذا مناسب است. در ظروف گرد یا بیضی شکل، کناره های غذا نمی سوزد زیرا در این ظروف تمام کناره های غذا به طور یکنواخت حرارت می بیند، ولی در ظروف مربعی شکل کناره های غذا بیشتر می سوزد. ظروف گود، به علت این که سطح تماس بیشتری ایجاد می کند برای گرم کردن غذا در مایکروفر مناسب تر است. برای حفظ رطوبت درون غذا و یکنواخت حرارت دیدن آن بهتر است روی غذا پوشانده شود. اگر بدین منظور از روکش های پلاستیکی استفاده می شود، بهتر است با غذا تماس نداشته باشد.
نتیجه گیری:
پخت و پز ایمن با مایکروفر مستم شناخت محدودیت ها و در عین حال منافع پخت غذا در این دستگاه است. در صورت استفاده صحیح از مایکروفر، می توان با این دستگاه به روشی آسان و سریع برای پخت و پز و آماده سازی غذا دست یافت بدون این که خطری برای سلامت ما داشته باشد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت مایکروفر سامسونگ 

مایکروفر پاناسونیک


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها