دستگاه مایکروویو یا این که مایکروفر برای پختن طعام از امواج مایکروویو به کارگیری می‌ن

مایکروفرماید ولی در عمده مایکروفرهای نو از امواج نوری و المنت نیز برای پخت به کارگیری میشود
صرفه جویی در طول آشپزی , مشغله فراوان , شناخت ناکافی با پخت اشکال غذاها و دقت بیشتر به محفوظ ماندن هرچه بیشتر قیمت غذایی مواد خوراکی اعم از دلایلی است که در سالیان اخیر شیوه دستگاه های مایکرو ویو یا این که اصطلاحاٌ مایکروفر را به باطن آشپزخانه ها گشوده نموده است . این دستگاه ها در صدر بی آلایش خیس و بیشتر فقط برای مجدد گرم کردن پرسرعت غذاهای سرد به کار گیری می شدند ولی اکنون به دستگاه هایی تبدیل گردیده اند که خیر صرفا قابلیت و امکان پخت گونه های متنوعی از مواد غذایی را آماده می نمایند , بلکه بعضا از آن‌ها با برخوردار بودن از قابلیت و امکان های دیگری نظیر گریل و پخت با بخار , صرفه جویی در هزینه و فضای ما یحتاج برای خرید دستگا ه های مستقل را نیز برطرف کرده اند .

مایکرو ویو چیست؟

مایکرو ویو , فرکانس رادیویی با فرکانس بالا و ارتفاع موج کوتاه است که مثل پرتوهای قابل رویت فروغ و روشنایی , جزو طیف الکترومغناطیسی را تشکیل میدهد . این امواج با دقت به جور ماده ای که به آن تابیده می‌شوند , احتمال دارد منعکس , منتشر یا این که جذب شوند . به عنوام نمونه مواد فی این امواج را منعکس کرده , مواد غیر فی مثل شیشه و پلاستیک آن را از خویش عبور داده و موادی که از آب ساخته شده گردیده اند نظیر غذاها و چه بسا خویش بشر آن را جذب می نمایند . این امواج برای ارتباطات ماهواره‌ای , گوشی , رادار , سوق‌دهی راه‌یابی در عرش و دریا بکار رفته و از‌آن‌جا‌که با جذب شدن در مواد دارنده آب دمای آن را بالا می‌برند , برای آشپزی و پخت طعام هم به کار برده میگردند .

مایکرو ویو چه طور در آشپزی به ما کمک می کند؟

در اجاق های مایکرو ویو (که در ایران به آن مایکروفر نیز گفته می شود)، امواج تولید شده توسط یک قطعه الکترونیکی در فضای اجاق وارد شده و پس از انعکاس از دیواره های آن، جذب مولکول های آب درون غذا می شوند. سپس با تکان دادن این مولکول ها و ایجاد سایش میان آن ها، به سرعت تولید گرما می کنند. هرچه مواد غذایی از آب بیشتری تشکیل شده و حجم کمتری داشته باشند، گرمای بیشتری را جذب خود می کنند. از آنجا که این گرما ممکن است به طور یکنواخت جذب ماده غذایی نشود، در مایکروفرهای جدید سینی های محل قرار گیری مواد، گردان هستند. البته بهتر است در طول پخت یا گرم شدن غذا بسته به نوع و حجم آن، چند بار در مایکروفر را باز کرده و برای پخش یکنواخت گرما، غذا را هم بزنیم.

آیا اسفاده از مایکرو ویو برای سلامتی مضر است؟

امروزه بحث بر سر استفاده یا عدم استفاده از مایکروفر بسیار داغ است. از یک طرف این دستگاه وسیله ای سریع، آسان و قابل نظافت راحت برای آشپزی خصوصاٌ برای افراد شاغل یا کم تجربه در آشپزی بوده و از طرف دیگر شایعاتی درباره سرطان زا بودن و مضر بودن آن برای سلامتی نیز وجود دارد. این شایعات حاکی از آن است که امواج مایکروویو در لایه های درونی غذا جذب شده و با ایجاد فعل و انفعالات خاص در آن، ماهیت مواد غذایی را تغییر می دهد. بر خلاف وجود چنین شایعاتی باید گفت امواج مایکروویو تغییری در عناصر موجود در مواد غذایی ایجاد نکرده و همان گونه که در بالا اشاره شد، تنها با ایجاد گرمایش سریع، به گرم شدن یا پخت غذا کمک می کنند. به علاوه، به محض اینکه کار پخت تمام شده و دستگاه مایکروویو خاموش شود، این امواج نیز از بین رفته و نه در غذا باقی مانده و نه با باز شدن درب، به بیرون نشت می کنند. پس در نهایت باید گفت مادامیکه دستگاه مایکروفر شما از نظر فنی سالم بوده و درب آن هنگام پخت و پز کاملاٌ چفت شده باشد، تهدیدی را برای سلامتی ایجاد نخواهد کرد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت مایکروفر سامسونگ 

مایکروفر پاناسونیک


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها